8 Mayıs 2011 Pazar

Çizme'nin kralı Milan

Serie A'nın şampiyonu Milan oldu. Roma ile Olimpiyat Satdı'nda 0-0 berabere kalarak 18. kez mutlu sona ulaştı. Allegri'nin takımı, 2 maç kala Inter'e karşı ikili averajda sağladığı üstünlükle şampiyonluğu garantilemeyi başardı. 

2003-2004 sezonundan bu yana şampiyonluğa hasret kalan kırmızı-siyahlı takım, bu şampiyonlukla hem ezeli rakibi Inter'in son 5 senedir devam eden şampiyonluk serisine son verdi hem de ezeli rakibiyle şampiyonluk sayısını 18'e çıkardı. Serie A'da en çok şampiyonluk ipini göğüsleyen ekip ise 27 kezle Juventus oldu.

Milano ekibinin Serie A'da şampiyonluğu kazanmasıyla Avrupa liglerinde bir şampiyon daha ortaya çıktı. Daha önce Yunanistan'da Olympiakos, Portekiz'de Porto, Almanya'da Borussia Dortmund, bugün de Ukrayna'da Shakhtar kendi liglerinde bu başarıya erişmişti.

Öte yandan Zlatan Ibrahimovic, son 8 sezonda forma giydiği tüm takımlarda mutlu sona ulaşarak ilginç bir istatistiğe imza attı. İsveçli yıldız Ajax'ın ardından Juventus, Inter, Barcelona ve Milan formalarıyla bu gururu yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder